Knižní záložka Radia Junior doporučuje Nulorožce.
Autor / Jana Soukupová Datum / 15.11.2018

Milí kluci, holčičky a holky,

zdraví vás vaše knižní záložka. Nakladatelství Druhé město vydalo novou knížku Petra Stančíka NULOROŽEC. Představím autora: když bylo Petru Stančíkovi čtyřicet, napsal román Pérák, a pak už šel od úspěchu k úspěchu: vyšel mu Mlýn na mumie a několik vyhledávaných dětských knížek, jako horor Mrkev ho vcucla pod zem, provrtanou pohádku O Díře z Trychtýře; dva díly dobrodružné sci-fi o vodě a pět svazků příběhů jezevce Chrujdy.

A teď tedy Nulorožec. Začínáme v Praze na Malvazinkách, kde kolemjdoucí zaujme cedulka na rezavé bráně s nápisem:  Cvičný hřbitov, účelové zařízení Střední školy hrobnické.

Divoký rozptyl přísně zakázán!                                                                                               

Vypravěčem toho fantastického příběhu je mladý kriminalista inspektor Lavabo. Jeho důležitou součástí je stáj pro obrovská zvířata, neboli nosorožín s dvanácti samicemi afrického nosorožce širokohubého. A malé balíčky s mletým práškem z nosorožčího rohu – Číňani a Japonci za takovou špetku klidně zaplatí i deset tisíc dolarů – tenhle prášek je na váhu třicetkrát dražší než zlato. Organismus léčí stejně účinně, jako když polykáte okousané nehty. Mimochodem – bájní jednorožci, ve skutečnosti nosorožci, se v Evropě poprvé ukázali koncem 16. století, kdy jednoho dostal darem římský císař a český král Rudolf II. – Pak je tam ještě ekoaktivista Metyloun, který se vyznačuje dvěma víry ve vlasech na temeni hlavy a řada různých, většinou stěží uvěřitelných dobrodružství včetně Goethova tajného deníku – to už se blížíme k Chebu, k Černému jezeru a ke Komorní Hůrce.

Čtěte Nulorožce od Petra Stančíka, tam to všechno je.

Na shledanou za týden se těší vaše Knižní záložka.

Krkoškova 739/19 613 00 Brno
tel./fax / 602 789 496, mobil / 775 216 596
dopisy@druhemesto.cz

© Druhé město, 2024
Tvorbu webu v Brně realizuje společnost Liquid Design, design Bedřich Vémola

Druhé město na Facebooku